Vijf minuten na start inschrijving al 235 minoraanmeldingen

Op maandag 21 september om 08.00 uur opende de inschrijving voor de minoren in het tweede semester. De inschrijving liep als een speer. Inschrijven kon tot en met zondag 4 oktober.

Wachtrij in SIS

Het kernteam van leden van CFB SIS, AC-CSA en de Centrale Minorencoördinatie (Studentenzaken) zat vanaf 7.30 uur klaar en telde de minuten voor de start van de inschrijving om 8.00 uur af.  Het leek wel de start van de kaartverkoop voor een popconcert. Na vijf minuten waren er al 235 aanmeldingen. Het aantal studenten in de wachtrij in SIS was even 1600. Vlak daarna waren de eerste populaire minoren al vol, zoals de minoren  Radio en Vakdocent in een Leergebied. Een HvA-brede krachtinspanning, want de minorcontactpersonen en de SIS-medewerkers van alle faculteiten en de collega’s van Studievoorlichting (Studentenzaken) waren als een goed geolied team paraat om vragen van studenten te beantwoorden.

Aanpassingen in beleid en procedures

Vanwege corona moest ook de Centrale Minorencoördinatie het beleid aanpassen en procedures wijzigen, samen met in- en externe collega’s. Met Juridische Zaken was bijvoorbeeld overleg nodig over rechtsgeldigheid van documenten en met het netwerk van andere hogescholen en universiteiten (Kies op Maat) over gezamenlijke aanmeldprocedures. Alles gericht op een optimale dienstverlening voor studenten.

Aanmeldperiode voor externe studenten

Externe studenten kunnen zich van 2 tot en met 29 november ook aanmelden voor bepaalde HvA-minoren via de website kiesopmaat. Deze aanmeldingen worden door het team van de Centrale Minorencoördinatie samen met de minorcontactpersonen van alle faculteiten verwerkt.