Op deze foto: HvA keuzecoaches Jantine de Groot en Casper Riekwel

SPREEKUREN VOOR STUDENTEN


Keuzespreekuur en Taalspreekuur

Merk je dat een van je studenten moeite heeft met taal en kan hij wel wat extra ondersteuning gebruiken? Of twijfelt een student over zijn opleiding? Laat studenten dan gebruikmaken van het Taalspreekuur of het Keuzespreekuur.

Keuzespreekuur

Past deze studie wel bij mij? Stoppen of doorgaan, wel of geen master? Welke minor zal ik kiezen? Heeft één van je studenten deze twijfels? Laat hem dan gebruikmaken van het keuzespreekuur.

De keuzespreekuren zijn op dit moment telefonisch. Een gesprek duurt een halfuur en is gratis. De keuzecoach bespreekt met de student het dilemma en formuleert welke acties nodig zijn om het dilemma aan te pakken.

Studenten kunnen zich aanmelden bij Keuzespreekuur in de A-Z-lijst.

Taalspreekuur

Wat doe je met studenten die niet goed zijn in taal en wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken?

Laat ze een online taalspreekuur boeken bij het Taalteam van Studentenzaken. Je studenten krijgen dan 50 minuten individuele begeleiding bij het maken van opdrachten, zowel schriftelijk als mondeling. Studenten kunnen zich aanmelden via hun A-Z-lijst bij Hulp en begeleiding > Taalvaardigheden.

Voor je studenten hebben we ook online modules waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen: bijvoorbeeld in Brightspace werken aan spelling of in een MOOC oefenen met schrijven. Deze info vinden studenten in hun A-Z-lijst bij Hulp en begeleiding > Taalvaardigheden > Zelf aan de slag.

Wil je weten wat het Taalteam jou en je studenten nog meer te bieden heeft? Lees het in ons magazine!