ONLINE ONDERSTEUNING

Zelfhulpmodules voor studenten met psychische klachten

De afbeeldingen op deze pagina komen van Mirro en zijn voorbeelden van de daar aangeboden zelfhulpmodules.

Studentenwelzijn is steeds meer in het nieuws. Door minder sociaal contact tijdens de coronacrisis zijn studenten kwetsbaarder voor psychische klachten. Zeker nu alledaagse preventiemiddelen minder toegankelijk zijn. Denk aan samenkomen bij studentenorganisaties en steun vinden bij studiegenoten.

HvA-medewerkers kunnen studenten helpen om dit probleem tegen te gaan. In samenwerking met Stichting Mirro biedt de HvA gratis online zelfhulpmodules aan tegen psychische klachten. HvanA heeft hier eerder in maart over bericht. Uit de eerste gebruikersresultaten blijkt dat Mirro meer wordt gebruikt na promotie en verwijzing door professionals. Daarom nodigen we studieloopbaanbegeleiders én andere HvA-medewerkers graag uit om eens een kijkje te nemen en studenten te wijzen op de mogelijkheid van de zelfhulpmodules.

Aanvulling op reguliere dienstverlening Studentenzaken

Natuurlijk blijft de gebruikelijke dienstverlening van Studentenzaken gewoon bestaan. Nog steeds ontvangen de studentendecanen graag studenten die door studieloopbaanbegeleiders worden doorverwezen. In plaats van open spreekuren kunnen studenten afspraken nu online boeken. Tegelijkertijd beseffen we ook dat veel studenten daarbij een drempel ervaren. Met de zelfhulpmodules van Mirro willen we onze dienstverlening laagdrempeliger maken. Om dat eerste stapje om hulp te zoeken nét wat gemakkelijker te maken.

  • TIP: De zelfhulpmodules zijn onderdeel van de website studeren op afstand die studenten kan bijstaan bij online studeren.