PRACTICE WHAT YOU TEACH!

“We vertellen aankomende studenten niet alleen hoe je gebruiksvriendelijk ontwerpt, we laten het ook zelf zien”, aldus Mattijs Blekemolen, Coördinator Externe Samenwerking bij de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de HvA. Speciaal voor aankomende studenten is het curriculum interactief online gezet. “Heel handig om zo een inkijkje in onze vakken en projecten te krijgen.”

User centred design

Studenten van de opleiding (CMD) leren hoe ze interactieve digitale producten en diensten kunnen ontwerpen, die optimaal aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Om aankomende CMD-studenten zo goed mogelijk te informeren over de opleiding, zijn er open dagen en voorlichtingen op scholen. Omdat er vanuit aankomende studenten veel vragen kwamen over de vakken en projecten, is het curriculum interactief online gezet. Op deze manier kunnen zij zich op ieder moment, op ieder device en in hun eigen tempo verdiepen in de opleiding. Het voordeel van dit digitale curriculum is dat het makkelijk is te voorzien van digitaal beeldmateriaal (afbeeldingen en video’s) wat de tekstuele beschrijving van een vak of project versterkt.


Meer informatie
Nieuwsgierig geworden naar het interactieve curriculum van CMD? Neem hier zelf een kijkje. Open dag bezoeken? Dat kan in 2020 nog op zaterdag 8 februari of dinsdag 7 april (open avond). Meer info hierover lees je op de website. Vragen? Mail het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl. Studentenwerk bekijken? Dat kan via de portfoliosite.