STUDENTENBEGELEIDING


Going International: ‘Studeren in het buitenland

vormt je als persoon’

“Ik had twijfels over een stage in het buitenland, maar de verschillende verhalen hebben mij over de streep getrokken. Voor mijn stage ga ik nu naar Suriname”, aldus Jody Tevreden, derdejaarsstudente Communicatie bij de HvA. De HvA stimuleert met Going International haar studenten om buitenlandervaring op te doen in de vorm van een studie of stage en probeer twijfels hierover weg te nemen. De afdeling Studentenzaken en de faculteiten organiseerden dit event op woensdag 21 november 2018 in het Kohnstammhuis, waar ongeveer tweehonderd studenten op afkwamen. Bekijk de onderstaande video voor een sfeerimpressie.

Studiekeuzebegeleiding essentieel bij oriëntatieproces

Tegenwoordig is het kiezen van een studie uit meer dan 1800 bacheloropleidingen geen gemakkelijke opgave. “Studiekeuzebegeleiding moet in het DNA van de HvA komen. We zien dat persoonlijke begeleiding erg belangrijk is bij het oriëntatieproces”, zegt keuzecoach Dirk Hoogstraten van Studentenzaken. Hij begeleidt (aankomende) HvA-studenten bij het vinden van een studie die bij hen past.

Taalondersteuning helpt studenten bij taalontwikkeling

In het taalspreekuur van Studentenzaken leren studenten in individuele begeleidingssessies hoe ze hun taalvaardigheid verder kunnen ontwikkelen. Van tekststructuur tot aan uitleg van spelling: HvA’ers die worstelen met taal kunnen met al hun vragen terecht bij het taalteam. Meestal gaat het om studenten die hun schrijfopdracht terugkrijgen van hun docent. De ene keer gaat het om extra uitleg van de basiskennis (de beroemde 'd’s en t’s'), een andere keer om hulp bij leesvaardigheden. Wat de hulpvraag ook is, de tevredenheid is groot: gemiddeld scoren de taalspreekuren een 8,5.