STUDIEKEUZEACTIVITEIT


Online open dag

13 februari 2021 - 10:00-14:00

Tip: deel deze informatie met jouw studenten!

De volgende (online) open dag van de HvA is op 13 februari. Er is van alles te beleven. Natuurlijk kunnen studiekiezers terecht bij de opleidingen, voor bijvoorbeeld een presentatie of proefles, maar je kunt ook online sfeer proeven, je orienteren op alles wat je naast je studie kunt doen, je keuzedilemma voorleggen aan een studiekeuzecoach en nog veel meer

Bereid je goed voor

Je hebt het meest aan een open dag als je je voorbereidt. Hoe doe je dat? In deze video vertellen HvA-studenten Kayleigh en Quinten wat je kunt verwachten op de online open dag en geven ze je tips voor de voorbereiding. Nog meer tips en informatie zijn te vinden op hva.nl/opendag.

Opleidingsinformatie

Tijdens de online open dag presenteren onze opleidingen zich aan jou. In de lijst van deelnemende opleidingen kun je zelf al veel informatie vinden. Bekijk vooraf alvast de opleidingsvideo en de informatie op de opleidingspagina. Ook kun je hier vinden welke activiteiten de opleiding tijdens de open dag zelf aanbiedt. Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je dan op voor een presentatie of proefles, of stel al je vragen aan docenten en studenten tijdens de opleidingspresentatie.

Hulp bij je studiekeuze

Heb je vragen over inschrijven, weet je niet precies hoe je het kiezen van een studie aan moet pakken, heb je vragen over studeren met een functiebeperking of of over de overstap naar het hbo? Dan kan je tijdens de open dag terecht op het online studiekeuzeplein. Meld je aan voor een gesprek met een decaan, studiekeuzecoach of HvA-student, of bekijk een presentatie over studeren met een functiebeperking.

Verrijk je studentenleven

Wil je lid worden van een studievereniging? Of wil je meer weten over andere initiatieven die jouw studentenleven kunnen verrijken en soms ook makkelijker maken? Verschillende studieverenigingen en intiatieven stellen zich voor op de pagina 'Verrijk je studentenleven'.

Sfeer proeven

Bij het kiezen van een opleiding is niet alleen de inhoud belangrijk, maar ook de plek waar je gaat studeren. Nu je niet fysiek naar de HvA kunt komen, proberen wij de HvA dichter bij jou te brengen. Waarom kozen studenten voor de HvA? Hoe ziet de campus eruit? Hoe is het om aan het hbo te studeren? Bekijk de video’s die eerder zijn opgenomen op de HvA om de sfeer toch een beetje te kunnen proeven op de pagina 'Online sfeer proeven'.

Statushouder en studeren aan de HvA?

Ben jij statushouder en kom je aan de HvA studeren? Superleuk! Je bent niet alleen, Moh en Natali zijn dat ook. Wil je weten wat je kunt verwachten en wat de HvA doet? Kom dan op 13 februari online kennis met hen maken van 13.00-14.00 via de link op hva.nl/opendag.

Nieuw: Voorlichtingsbijeenkomst 'Studenten met een functiebeperking vertellen over hun ervaringen!'

Op 13 februari geeft de HvA voor het eerst een voorlichting over de manier waarop studenten met een functiebeperking ondersteuning kunnen krijgen tijdens hun opleiding. Bij functiebeperking kun je denken aan dyslexie, ADHD, autisme, een visuele, auditieve of motorische beperking, een chronische ziekte of psychische klachten. Er is een studentendecaan aanwezig, die goed op de hoogte is van de beschikbare voorzieningen en een paar studenten vertellen hoe zij die ervaren. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Die kunnen tijdens de sessie gesteld worden via de chat. De voorlichtingsbijeenkomst duurt een half uur en vindt twee keer plaats: om 11:30 en om 13:30. Meld je snel aan, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

In het aanmeldformulier van de open dag kun je heel makkelijk je eigen programma samenstellen.

Meld je aan en stel je eigen programma samen!

In het aanmeldformulier van de open dag kun je heel makkelijk je eigen programma samenstellen. Kies in de lijst voor de bijeenkomsten waaraan jij wilt deelnemen. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de online sessie(s) die jij hebt gekozen. Op de genoemde datum en tijd kun je daarmee deelnemen aan de sessie(s).