HULP BIJ STUDIEKEUZE

Heb jij scholieren of mbo-studenten die nog niet weten wat ze willen studeren, twijfelen over hun studiekeuze of een tussenjaar willen nemen? De HvA kan deze leerlingen op verschillende manieren begeleiden bij hun studiekeuze.

“Ik vond het een fijne training , waarbij er genoeg persoonlijke aandacht was voor alle deelnemers. Ik ben dankzij deze training tot nieuwe inzichten gekomen en daar ben ik heel dankbaar voor!”, aldus een deelnemer over de Keuze-3-daagse.

Keuze-3-daagse
De Keuze-3-daagse is een kort programma en wordt dit studiejaar nog aangeboden tot en met juli (cursuskosten 250 euro). Deelnemers werken onder begeleiding van een keuzecoach aan een plan om tot een studiekeuze te komen. Dit doen ze verspreid over twee weken. Studiekiezers nemen met een studie- en beroepskeuzetest zichzelf en hun interesses onder de loep.

Studiekeuzetraject UvA-HvA
Voor leerlingen en mbo’ers die nog niet weten wat ze willen studeren of bewust kiezen voor een tussenjaar is er het het Studiekeuzetraject UvA-HvA. Tijdens dit programma van drie maanden onderzoeken ze zichzelf en hun studiekeuze diepgaand om tot een bewuste studiekeuze te komen. Het Studiekeuzetraject UvA-HvA start vanaf oktober. De kosten daarvoor bedragen 1.250 euro.