Studiekeuzetraject UvA-HvA van start in oktober

Voor studenten/leerlingen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun studiekeuze bieden de HvA en de UvA het Studiekeuzetraject aan. Ondanks de maatregelen rond het coronavirus gaat dit begeleide traject in oktober gewoon van start.

Het Studiekeuzetraject duurt ongeveer negen weken en wordt in principe op een HvA-locatie aangeboden. Onderdeel van het traject zijn twee cursusdagen en vier persoonlijke gesprekken met een keuzecoach. Tijdens de cursusdagen wordt in groepen van maximaal zeven studenten gewerkt. Zo houden we ons aan de coronarichtlijnen, en kunnen we tegelijkertijd goede persoonlijke ondersteuning bieden. Aan het eind van het traject weten deelnemers beter welke richting of studie bij hen past en hebben zij inzicht in de vervolgstappen die ze kunnen nemen om tot een passende keuze te komen.

Het Studiekeuzetraject wordt rondom de open dagen van de HvA georganiseerd, zodat deelnemers direct de opleidingen die hen interessant lijken kunnen bezoeken. De eerstvolgende Studiekeuzetrajecten starten op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober op HvA-locatie het Wibauthuis. Daarna zal het Studiekeuzetraject weer worden aangeboden in februari 2021. De vorm van het Studiekeuzetraject is flexibel. Als de maatregelen rond het coronavirus worden aangescherpt kan dat bijvoorbeeld betekenen dat we in kleinere groepen aan de slag gaan, of dat het traject online wordt aangeboden. Deelnemers worden daarover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Stijn, oud-deelnemer Studiekeuzetraject:

“De persoonlijke gesprekken tijdens dit traject heb ik als erg behulpzaam ervaren, er wordt goed met je meegedacht. Wat ik vooral waardeer is de kritische reflectie van alle studiekeuzebegeleiders, hierdoor zal je dingen merken aan jezelf die je eigenlijk nooit echt doorhad.”

Nieuwsgierig naar het programma en de kosten van het Traject? Of wil je je aanmelden?